Blog

Başarılı bir web sitesi için nasıl bir stratejiniz olmalı?

Web sitenize gelen ziyaretçilerin düşüncelerini anlamak için önce net hedefler belirleyerek başlamanız gerekir. Ve sonra bu hedefleri desteklemek için bir web sitesi stratejisi geliştirmelisiniz.

#1 TEMİZ VE DOĞRU HEDEFLER GELİŞTİRMEK
Bir web sitesi stratejisi geliştirmenin ilk adımı, kapsamlı ve net hedefler oluşturmaktır. Sonuçta, başlangıçta açık bir hedefiniz yoksa, web sitesi stratejinizi hedeflerinize nasıl hizalayabilirsiniz?
Hedeflerinizi nasıl geliştirebilirsiniz? Web sitenizden ne istediğinizi düşünerek başlamalısınız. Performansınızı değerlendirecek ölçütler nelerdir? Örneğin, bazı siteler için önemli olan tek şey içerik üretmek. Bir diğeri için güvenilirliği sağlayan bir marka imajı oluşturmaktır.

Hangi hedeflere ulaşmak istediğinizi düşünün. Belirli bir miktarda trafik oluşturmak mı ister misiniz? Yüksek bir dönüşüm oranı mı arıyorsunuz? Web sitenize, içeriğiniz aracılığıyla güvenilirlik kazandırmayı mı hedefliyorsunuz? Hedefleriniz hakkında net olun ve bunları web geliştirme şirketine iletin.

#2 İÇERİK STRATEJİNİZİ GELİŞTİRİN
Web sitesi stratejinizden ne elde etmek istediğinizi net bir şekilde anladığınızda, içerik stratejinizi geliştirme zamanı gelmiştir. Sitenizde konuyu, türü ve içeriği belirleyin.
Yararlı ve sağlıklı içerik, hedefinize olumlu bir yol sağlar. Örneğin, güvenilirliği artırmak istiyorsanız, web siteniz için ideal madde blog yazısı olacaktır. Bunlar, sizi sektörünüzde uzman olarak belirleyen özellikte olmalıdır.

Öte yandan, müşteri adayları oluşturmak istiyorsanız, içeriğinizle ilgili bir promosyon size yarar sağlayabilir, bu web trafiğine hareket kazandıracaktır.


#3 KİTLENİZİ BİLİN
Yazmaya başlamadan önce, kitlenizi de açıkça tanımanız gerekir. Hizmetinizin ideal kullanıcısı kim? Demografik özellikleri, sosyal ihtiyaçları ve profilleri nelerdir? Ürün veya hizmetinizle hayatlarına etki etmeyi nasıl planlıyorsunuz? Bu soruların her biri içeriğinizi nasıl oluşturacağınızı şekillendirir.

Günün sonunda müşterilerinizin dikkatini çekmeli ve uzun vadede onları korumanız gerekir. Bu nedenle onları içten içe tanımalısınız. Bu onlara tam olarak istediklerini vermenizi sağlayacaktır. Mükemmel kullanıcı deneyimi, izleyicilerinizin kim olduğuna bağlıdır. Onlar için sağlam bir web sitesi stratejisi geliştirmek için bunları bilmelisiniz.

#4 SONUCA ODAKLANIN
Hangi noktada faaliyet gösterdiğinize bakılmaksızın farklılık noktası çok önemlidir. Peki bu farkın amacı nedir? Bu öğe, yalnızca ürün veya markanızın sağladığı bir özellik veya avantaj anlamına gelir. Şirketin rakiplerinden sıyrılması ve izleyicinin aklında özel bir konuma sahip olması gerekir.

Farklılık noktanızı değerleriniz olarak da görebilirsiniz.Ayrıca bunu kitlenize iyi yansıtmalısınız. Web siteniz, değerlerinizi iletmek için mükemmel bir platform olabilir. Bunu site stratejinizin bir parçası yapın.

Sitenizde başarılarınızı vurgulayın. Nasıl bir yoldan gideceğinize karar verin. Örneğin, bunu servis sayfanızın bir parçası olarak veya ana sayfaya yansıtmayı seçebilirsiniz. Bu karar hedeflerinize ve web sitesi planınıza bağlı olacaktır.


#5 BENCHMARK VE ÖLÇME PERFORMANSI
Web sitenizin stratejisinde ölçülebilir hedefler belirlemeniz gerekir. Performans ölçütleri olmadan herhangi bir plan eksik kalır. Durumu ile ilgili bilginiz veya ölçünüz yoksa, söz konusu planın istenen hedefinize ulaşmada başarılı olup olmadığını nasıl bilebilirsiniz?

Tüm olası başarı göstergelerinin fikirlerini beyin fırtınası yapın. Bu web sitesinden web sitesine değişebilir. Yeni başlayanlar için, müşteri adayları oluşturmakla ilgileniyorsanız, iyi bir başarı ölçütü, doldurulmuş olan iletişim formlarının sayısı olabilir. Yalnızca marka bilinirliği oluşturmakla ilgileniyorsanız, web sitesindeki gösterimler ve aldığı trafik, izlemeniz için temel faktörlerdir.

Belirlenmiş ölçütlerinizle performansı ne sıklıkta izleyeceğinize karar verin. Önemli bir süre sonra her birinin önemini yeniden değerlendirmeyi de düşünmelisiniz. Belki altı ay sonra, site ziyaretçileri, istediğiniz marka bilinirliğini elde ettiğinizden beri iyi bir başarı göstergesi olmayabilir. Bu nedenle performans ölçütlerinizi, hedeflerinizi ve stratejinizi değişen ortama göre şekillendirmelisiniz.

Web sitenizin stratejisi durgun olmamalı. Ortamdaki değişimi hesaba katacak kadar esnek olması gerekir. Örneğin, hizmetinize olan talep şimdi olgunlaştıysa, daha fazla site ziyaretçisi alamazsınız. Müşterileri çekmek için, web sitenizin SEO’su üzerinde çalışmak yerine blog gönderileri yoluyla marka sadakati oluşturmaya odaklanmanız gerekebilir.

Stratejinizde çevre temelinde değişiklikler yapın. Yapmanız gereken iyileştirmeleri ve başarmanız gereken hedefleri değerlendirin ve ardından aynı işlemi tekrarlayın.

SONUÇ
İşletmeniz için doğru web sitesi stratejisini geliştirerek benzersiz hedeflerinize ulaşın. Unutmayın, çevrimiçi varlığınız işiniz için çok önemlidir. Sakın hafife almayın. Günümüzde, web siteleri pazarlama hakkında bilgi sahibi olabilmek için pek çok şeyden daha faydalıdır. Bir web sitesi stratejisi oluşturun ve sonra sağlam bir site geliştirin. İşinizi kesinlikle yeni başarı zirvelerine taşıyacaktır.

Blog